Gezondheidszorg

Algemene ruimtes verpleeghuis

Een verpleeghuis wilde het verblijf voor zijn cliënten verbeteren. Men heeft na diverse tests besloten, om ca. 50 dispensers te plaatsen, met een subtiele parfum, groene thee.

Hierdoor ontstaat in het gehele huis een prettige atmosfeer, die niet alleen de werksfeer voor de medewerkers verbeterd, maar ook het welbevinden van cliënten en bezoekers verhoogt.

Het aantal algemene klachten nam drastisch af.


Bewonerskamer

In een verpleeghuis worden patiënten verzorgd met ernstige doorligwonden. De geur hiervan is voor patiënten, verzorgend personeel en bezoekers zeer onaangenaam.

 

Met het plaatsen van een dispenser met daarin de ScentGel EO 501 bleek dit geurprobleem snel en doeltreffend opgelost te zijn. Een bezoekster vertelde letterlijk, nu langer bij haar tante te kunnen blijven, omdat de stank weg was.


Roken

In een verzorgingshuis zijn privé-kamers van bewoners, waarvan sommigen toestemming hebben om te roken. Het verzorgend personeel heeft hier echter last van. Ook bij het openen van de kamerdeur, dringt de tabaksrookgeur de gang op.

Door het plaatsen van een dispenser met ScentGel EO-301 werd de geur eenvoudig geneutraliseerd en konden verzorgend personeel en voorbijgangers weer opgelucht ademhalen.


Incontinentiemateriaal

In een verpleeghuis werd de afvalbak met incontinentiemateriaal gedurende de werkdag in een hoek van de gang neergezet, totdat de interne dienst deze kon ophalen. Deze containers verspreidden echter een bijzonder penetrante geur, die uiteindelijk de hele gang introk.

Door in de container een ScentPatch BDLC EO 401 te plaatsen, was dit probleem snel onder controle. In dit verzorgingshuis zijn in de gangen uiteindelijk ook dispensers geplaatst met de ScentGel EO-401, vanwege de prettige geur die hierdoor verspreid werd.